נקלעת למציאות בו את מתמודדת מול בעל סרבן גט? מדובר בתופעה יחסית נפוצה הפוגעת אנושות בזכויותיה של אישה המבקשת לקבל גט מבעלה. לתופעה הזו בה הבעל מסרב לתת את הגט, יש השלכות רבות ולא פשוטות. חשוב לדעת כי גם במצבים סבוכים ומורכבים מול סרבני גט, יש מה לעשות.
אז מהי בעצם סרבנות גט? איך מתמודדים במצבים הללו? אנחנו כאן עם כל ההסברים וגם עם הסיוע והליווי המקצועיים במצבים מעין אלו כדי שלא תישארו לבד בסיטואציה המכבידה הזו.
סרבנות גט – מה זה?
כל הנושא הזה של דיני גירושין הוא נושא מאוד גדול ומורכב. יש לו השלכות הלכתיות רבות כאשר בבסיס הדבר, גירושין יכולים להתקיים אך ורק ברצונם והסכמתם של שני הצדדים. ברגע שאחד הצדדים מתנגד ומסרב לגט, הרי שהצד השני למעשה מוצא את עצמו כלוא בתוך מערכת הנישואין.
ברוב המקרים הנשים סובלות יותר מהמצבים הללו בשל ההשלכות ההלכתיות שחלות על אישה מסורבת גט. כל עוד האישה לא קבלה את הגט היא נחשבת לאשת איש והיא לא יכולה להינשא. אם היא תביא ילד לעולם מגבר שהוא אינו בעלה, הילד יהיה ממזר. לעומת זאת, על הגבר אין את כל ההשלכות הללו מבחינה הלכתית.
אז מה עושים במצב כזה?
שלב ראשון – פונים אל בית הדין הרבני
בית הדין הרבני הוא המקום שם נישאים ושם גם מתגרשים. ברגע שאישה מסורבת גט פונה אל בית הדין הרבני הרי שזה יוכל להטיל סנקציות שונות על הבעל כמו עיקולים כספיים, איסור החזקת רישיון ובמקרים מסוימים אפילו מאסר. חשוב לציין כי בתי הדין אינם ממהרים להטיל סנקציות מהסוג הזה על כן ישנה חשיבות רבה בקבלת ייעוץ משפטי מפי עו”ד מומחה לתחום הזה של ענייני משפחה וגירושין.
תמיד אפשר להתקדם להגשת תביעה אזרחית בה האישה תוכל לתבוע את בעלה בתביעת נזיקין בגין הנזקים שנגרמים לה בשל מצבה כמסורבת גט. לעיתים די ליידע את הבעל בכוונה להגשת תביעה והלחץ הזה כבר יעשה את שלו.
בכל מקרה, פנייה אל עו”ד מומחה לדיני משפחה יהיה הדבר הכי נכון והכי יעיל.
כאן בדיוק המקום שלנו. משרד עו”ד וינד מושקוביץ ושות’. עם דגש על יחס אישי, מכבד, סודי וליווי לאורך כל התהליך.